Kernboren uit onze eigen productiefaciliteit in Duitsland.

Kernboren gemaakt in Duitsland voor professionele boorvereisten.

Kernboren

De kernboren of in de volksmond ook wel kernfrees genoemd, is een van de premiumproducten die wordt vervaardigd door BDS Maschinen GmbH, Duitsland. BDS is een van de weinige fabrikanten in Europa die de kernboren voor 100% in de eigen fabriek the annular cutters, in Duitsland vervaardigt.

BDS produceert HSS kernboren in eigen huis, namelijk in de fabriek in Mönchengladbach, Duitsland. De grondstof van BDSkernboren is afkomstig van een van ‘s werelds beste staalfabrikanten, Böhler Steel.

De kernboren van BDS worden vervaardigd op hightech moderne slijpcentra met behulp van ultramoderne robots. BDS heet u van harte welkom in de productiefaciliteit in Mönchengladbach van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 16:00 uur.

BDS heeft in haar productassortiment hoofdzakelijk twee soorten kernboren,, kernboren van hogesnelheidsstaal en en kernboren met hardmetalen tanden.

De BDS kernboren zijn verkrijgbaar in millimeters en inches.

De HSS  kernboren zijn wereldwijd de meest populaire kernboren.

Afhankelijk van de HSS gebruikte grondstof produceert BDS drie typen HSS kernboren:

1. HSS-Cobalt 8% HSS kernboren, gemaakt van M42 snelstaal. Gebruikt voor het boren van harder materiaal en een langere levensduur.

2. HSS-VarioPLUS kernboren, gemaakt van M2 hogesnelheidsstaal en met een extra harde coating om in harder materiaal te boren en een gladde afwerking te krijgen.

3. HSS-standaard kernboren, gemaakt van M2 hogesnelheidsstaal, gebruikt voor het boren van normaal materiaal. Dit zijn de voordeligste kernboren.

BDS levert ook drie typen TCT kernboren:

1. Carbide Standard TCT kernboren zijn een populair type, vooral voor het boren van zeer hard materiaal en grotere diameters.

2. Carbide-PLUS TCT kernboren zijn hardmetaal gecoate kernboren voor het boren in materiaal zoals roestvrij staal, HARDOX, INOX, enz. Deze kernboren zijn meer hittebestendigheid en hebben een langere levensduur.

3. Carbide-RAIL TCT kernboren zijn speciaal ontwikkelde kernboren voor het boren van spoor- of rails. Ze worden ook gebruikt voor het boren van harde en gecorrodeerde materialen.

The BDS annular cutters are available as standard in 30, 55, 75 and 110 mm cutting length. The diameter ranges from 12 mm to 130 mm as standard. BDS also manufactures special lengths or diameters on-demand as per customer request.

Alle BDS kernboren zijn ook verkrijgbaar in inches maten.

Kernboren van BDS zijn standaard verkrijgbaar met Weldon opname, maar kunnen ook worden geleverd met universele schacht of op aanvraag (Weldon/Nitto).