• Full wave electronica

  Full wave electronica

  De elektronische besturing zorgt voor een continue aanpassing van het motorvermogen aan de belasting tijdens het boren. De voordelen zijn hoge prestaties bij lage snelheid en een constante sequentie. Als de belastingspieken te hoog zijn, wordt de elektronische koppelregeling geactiveerd om gereedschapsbreuk en vermijdbare schade te voorkomen. Een actieve bijdrage aan de veiligheid van medewerkers met BDS-machines.
 • KOOLBORSTEL SLIJTAGE-INDICATOR

  KOOLBORSTEL SLIJTAGE-INDICATOR

  De machines van de Profi-PLUS-klasse zijn voorzien van een nieuwe visuele slijtagecontrole voor de koolborstels. Door de versleten koolborstels op tijd te vervangen, beschermt u de motor van uw machine tegen beschadiging.
 • SNELHEID & KRACHTMOMENTREGELING

  SNELHEID & KRACHTMOMENTREGELING

  De magneetboormachines van de BDS ProfiPLUS-klasse zijn uitgerust met een snelheids- en krachtmomentregelingspotentiometer om u te helpen het exacte toerental en ook het vereiste koppel te krijgen tijdens het boren, tappen, ruimen of verzinken.
 • OLIEBAD GEVULDE VERSNELLINGSBAK

  OLIEBAD GEVULDE VERSNELLINGSBAK

  BDS biedt een breed scala aan zeer efficiënte magneetboormachines met krachtige en duurzame motoren. Het spectrum varieert van 800 W tot 2.300 W. Ze zijn ontworpen voor de hoge prestatie-eisen van de magneetkernboortechnologie. BDS maakt machines met meertraps tandwielkasten, die volledig in olie zijn ingebed. BDS magneetboormachines zijn robuust en betrouwbaar.
 • INTERNE SMERING

  INTERNE SMERING

  Snijolie waar het nodig is. Dit principe zorgt altijd voor de exacte hoeveelheid en gelijkmatige verdeling over het gehele snijgebied. Geen drooglopen en oververhitting van de boor, geen overmatig gebruik van koelvloeistof. De levensduur van het gereedschap en de werkresultaten worden aanzienlijk verbeterd.
 • SNELWISSELBOORKOP VOOR GEBRUIK MET WELDON KERNBOREN

  SNELWISSELBOORKOP VOOR GEBRUIK MET WELDON KERNBOREN

  Het helpt de gereedschapwisseltijd te verkorten en gereedschapsbreuk te voorkomen. Het is niet nodig om te schroeven om de kernboren vast te draaien. Voorkom ongelukken door het losraken van schroeven.
 • DRAAIFRAME

  DRAAIFRAME

  Het Draaiframe is een verstel mogelijkheid op BDS magneetboormachines. Om het te gebruiken: Breng de machine ongeveer in positie, activeer de magneet, schakel de Draaiframe vergrendeling uit en stel de machine nu precies af. Een verademing, vooral voor bovenhands of horizontaal werk.
 • GEÏNTEGREERDE KOELTANK

  GEÏNTEGREERDE KOELTANK

  De BDS Magneetboormachines van professioneel assortiment zijn uitgerust met een geïntegreerde koeltank die zorgt voor continue smering tijdens het boren. De tank is zo in de machine geïntegreerd dat het eruitziet als één geheel.
 • COMPLETE INTERNE BEKABELING

  COMPLETE INTERNE BEKABELING

  BDS magneetboormachines zijn veilig te hanteren. Door interne bekabeling zijn kabels beschermd tegen afscheuren n breuk.
 • GROTE VEILIGE SCHAKELAARS

  GROTE VEILIGE SCHAKELAARS

  De grote schakelaars voor motor en magnetische kracht zijn gescheiden en veilig te hanteren, d.w.z. verwarring is uitgesloten en ongelukken worden voorkomen. Door de constructie van de schakelaar wordt onbedoeld bedienen van de motorschakelaar voorkomen.
 • MAGNEETINDICATOR:

  MAGNEETINDICATOR:

  De belastingsconfiguratie en de reserves van de elektromagneet zijn exact aangepast aan het vermogen van de betreffende magneetboormachine. De gebruiker wordt geïnformeerd door een visuele controle. LED groen: De magnetische hechting voldoet aan de minimale eisen. LED rood: De magnetische hechting is niet voldoende, omdat deze wordt verminderd door een lage materiaaldikte of een laklaag, vuil of zink.
 • OMKEERBARE MOTOR

  OMKEERBARE MOTOR

  De omkeerbare motor is een essentieel kenmerk voor draadsnijden of tappen. Omkeerbare motor maakt het gemakkelijk om de tappem te verwijderen zonder de schroefdraad te beschadigen. Tappen met linkse draad is ook mogelijk met de omkeerbare motor.
 • EENFASE MACHINE

  EENFASE MACHINE

  Alle magneetboormachines van BDS werken op een eenfasige voeding. Eenfasig is op grotere schaal beschikbaar in woonomgevingen en is minder duur in aanschaf dan driefasige stroomeenheden.

ProfiPlus : Magnetische magneetboormachines met alle prestatiekenmerken voor installatiebouw en engineering: met full-wave control-elektronica, CW/CCW-bediening, meertraps tandwielreducties, krachtmomentregeling, KEYLESS snelwisselboorhoudersysteem en nog veel meer.

Profistart: de beste toegang tot een succesvolle technologie waarbij de professionele gebruiker een goed ontworpen, robuuste machine kan verwachten die speciaal gebouwd zijn voor continue service. Overtuig u zelf van de BDS-kwaliteit Made in Germany

Hoge prestaties – lage prijs. BDS Maschinen wil met dit nieuwe machineconcept een leegte opvullen voor professionele gebruikers die geen concessies kunnen doen aan kwaliteit of prestaties, maar die comfort en complete uitrustingen kunnen laten varen ten gunste van een goede prijs.

profispezial : Speciale magneetboormachines die helpen bij specifieke taken: bijvoorbeeld bij gebruik in zeer krappe boorsituaties, boren met perslucht, boorrailmachines elektrisch of met een benzineaandrijving.